مهسا بهادری: شاید جزو معدود موسیقیدانهایی بود که سینما را درک میکرد و میتوانست، اندوه چهره «لیلا» را بفهمد، نگرانی آقای مودب «غبارنشینها» برای حفظ آبروی خانوادهاش را لمس کند، بخاطر بازماندگان زلزله برای «آوار» بگرید و همراه با بختیاریها اسلحه به دست در «شیرسنگی» با انگلیسیها بجنگد.
پیرمرد زمانی که در زیرزمین خانه مشغول موعظه برای فرزندان و عروسها است میمیرد، همانجا صدای ویولن جان دل را مینوازند و همزمان با مرگ او زلزله ای راه زیر زمین را به بیرون مسدود میکند و غم این ماجرا در فلوت جانکاه نوازنده چنان غرق میشود دارایی پیرمرد به ویرانهای تبدیل میشود و راه این رهایی صدای سنتور پایور است.
به بهانه درگذشت فریدون شهبازیان، به گفتوگو با سیروس الوند، کارگردان «آوار» پرداخیتم که در ادامه میخوانید.
فریدون شهبازیان روی موسیقی فیلم بسیار تسلط داشت و یکی از تجربههای بینظیرشان هم در «آوار» رقم خورد، از آن اثر بگویید.
فریدون شهبازیان اساسا به موسیقی بسیار مسلط بود و درک عمیقی از آن داشت، چندان کار ترانه انجام نداد، دو سه بار با آقای شجریان و بسطامی کار کرده بود اما عمده فعالیت ایشان روی موسیقی فیلم بود و یکی از بهترین موسیقی متن فیلمهای من موسیقی فیلم «آوار» بود که تا مدتها و در مناسبتهای مختلف از تلویزیون پخش میشد. این ارکستر بسیار کامل بود، نوازندگانی که در آن مینواختند هر یک برای خود استادی بودند و هر کدام برای آثار دیگر موسیقی متن مینوشتند، فرامرز پایور چند دقیقه سنتور نواخت، محمدرضا علیقی در این اثر حاضر شد و مجموع این چهرههای درخشان یک شاهکار را خلق کرد، به هر حال بسیار متاسفم شدم چون برخی چهرهها هستند که دیگر هیچگاه تکرار نمیشوند، مثلا واروژان هیچگاه تکرار نشد و هیچگاه مانند شهبازیان هم تکرار نمیشود.
چگونه پیشنهاد موسیقی متن را به فریدون شهبازیان دادید؟
ما با یکدیگر آشنا بودیم. فریدون شهبازیان به شدت روی موسیقی کلاسیک مسلط بود و فضای ایرانی و کلاسیکی که خود فیلم «آوار» داشت سبب شد که این پیشنهاد را به ایشان ارائه دهم، آقای شهبازیان قبول کردند و چنین شاهکاری خلق شد.
چرا موسیقی فیلم تا این میزان حائز اهمیت است؟
اگر موسیقی در فیلم درست استفاده شود میتواند اثرگذار باشد، یعنی برای شروع موسیقی باید بهانهای وجود داشته باشد، نه اینکه برای ساکت نبودن فیلم یک موسیقی هم روی آن بگذاریم اگر اینگونه باشد، موسیقی تبدیل به افکت میشود، ولی اگر دلیلی برای شروع باشد و کار هم به دست کاردان سپرده شود آن زمان موسیقی قشنگ و تاثیرگذار میشود.
مهمترین ویژگی آقای شهبازیان در همکاری چه بود؟
ایشان انسان بزرگی بود و روحیه مدیریتی داشت، یعنی اگر موسیقیدان نمیشد میتوانست مدیر تولید، کارگردان و تهیهکننده بسیار خوبی باشد. مهمترین ویژگی ایشان این بود که در کارشان بسیار جدی بودند و من تجربه همکاری فوقالعادهای با ایشان داشتم و اکنون هم از شنیدن خبر فوت ایشان بسیار مغموم شدم.
۲۴۵۲۴۵
سیروس الوند: اگر فریدون شهبازیان موسیقیدان نمیشد، کارگردان خوبی میشد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سیروس الوند: اگر فریدون شهبازیان موسیقیدان نمیشد، کارگردان خوبی میشد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سیروس الوند: اگر فریدون شهبازیان موسیقیدان نمیشد، کارگردان خوبی میشد"، کلیک کنید.