قدمعلی سَرّامی، در درس گفتارهای سعدی خوانی، که ویژه روز بزرگداشت سعدی بود، ادراک سعدی از مناسبات لفظ و معنی، یعنی رفتن سعدی از لفظ به معنی و از معنی به لفظ را کاری کارستان دانست که فقط سعدی از عهده آن برآمده است.
به گزارش خبر نو به نقل از دفتر پاسداشت حوزه هنری، این استاد دانشگاه و پژوهشگر در این نشست که در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، در این باره ادامه داد: ادراک مناسبات لفظ و معنی، یکی از وجوه تفاوت سعدی با شاعران معمولی است.
سَرّامی درباره ویژگی های زبان سعدی خاطرنشان کرد: اولین کار بزرگ سعدی همان داشتن زبان سهل و ممتنع است ولی گاهی به واژه های غامض و پیچیدگی هایی نیز در آثارش برمی خوریم.
این شاعر و نویسنده در بخش دیگری از این جلسه، ادراک ذهنی جهان مبتنی بر تقابل و تضاد را یک حیرت بزرگ بسیار مشهود در کار سعدی تلقی کرد و گفت: سعدی بیشتر از همه متوجه دوگانگی های عالم بوده و جهان را مخلوق حُسن پنداشته و با همه اقشار هم مدارا کرده است.
او عام و خاص بودن و علاقه ملت های مختلف و طبقات گوناگون جامعه به آثار سعدی را از دیگر ویژگی های کار سعدی عنوان کرد و افزود: یکی از زیبایی های کار سعدی این است که فقط فهم و ادراک به مخاطبش نمی دهد بلکه بیشترین حال را هم به خواننده آثارش منتقل می کند.
این استاد دانشگاه سعدی را یکی از کسانی عنوان کرد که روی طبقات گوناگون اجتماعی و فرهنگی تاثیر گذاشته و در این باره ادامه داد: سعدی با وجود پرداخت به زندگی روزمره دوران خود، به یادکرد گذشته هم پرداخته و در زمان می غلتد.
حسین ظاهری، هنرمند نقال و پرده خوان، هم در بخشی از این نشست، به استفاده از آثار سعدی در نقالی و پرده خوانی به عنوان گریزی جهت ایجاد تنوع در نقالی و تفهیم بهتر موضوع پرداخت و گفت: استفاده از مطایبه هایی که در جاهایی از آثار سعدی می بینیم، ازجمله مواردی است که نقالان در این گریزها از آن ها استفاده می کنند.
معرفی تعدادی از کتاب های شاخص درباره سعدی و آثارش توسط سهیل فتاحی دانشجوی مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی، پرداخت به وجوه داستانی مینی مالیستی سعدی در حکایات گلستان توسط هما ایران پور، داستان نویس شیرازی، پرداخت به ابعاد مختلف و شخصیت چندوجهی سعدی، که منجر به شناخته شدن او در جهان شده، توسط مریم فروزان کیا، روزنامه نگار و خوانش چند حکایت از گلستان سعدی توسط یاسر یگانه، روزنامه نگار، ازدیگر برنامه های ارایه شده دراین نشست ویژه بزرگداشت سعدی بود.
سلسله درس گفتارهای سعدی خوانی، هر دو هفته یک بار، شنبه ها از ساعت 18 تا 20 به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری و با ارایه دکتر قدمعلی سَرّامی، استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و پژوهشگر در حوزه زبان و ادبیات فارسی، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، روبه روی کوچه پورموسی برگزار می شود و عموم علاقه مندان و پژوهشگران می توانند در آن حضور یابند.
پایان خبر خبر نو
کارِ کارستان سعدی – خبر نو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کارِ کارستان سعدی – خبر نو" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کارِ کارستان سعدی – خبر نو"، کلیک کنید.