خبر نو/خوزستان کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه داری برای بیماران دیابتی نوع 2 که دیابت آنان به وسیله رژیم غذایی کنترل می شود، مفید است اما افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده می کنند، اگر در طول روز علایم افت قند خون داشته باشند باید روزه خود را فورا افطار کنند.
زهرا باقری در گفت وگو با خبر نو، با اشاره به چگونگی روزه داری در افراد مبتلا به دیابت اظهار کرد: روزه در بیماران با توجه به نوع بیماری متفاوت است؛ چنان که در بعضی از بیماری ها مانند بیماران دیابت نوع 2، مفید است و می تواند به بهبود و درمان بیماری کمک کند، هر چند همه بیماران باید نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلی قرار دهند و با مشاوره با متخصص تغذیه اقدام به روزه داری کنند.
وی افزود: به طور کلی بیمارانی که برای کنترل بیماری خود مجبور به مصرف منظم دارو در طول روز هستند، نباید روزه بگیرند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه داری برای بیماران دیابتی نوع 2 که دیابت آنان به وسیله رژیم غذایی کنترل می شود، مفید است اما افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده می کنند، اگر در طول روز علایم افت قند خون داشته باشند باید روزه خود را فورا افطار کنند.
وی افزود: بیماران دیابتی که روزه می گیرند باید رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر رعایت کنند و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده می شود زیاده روی نکنند و میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه را مراعات کنند. برای کنترل بهتر قند خون توصیه می شود که این بیماران قند خون خود را قبل از سحر و بعد از افطار بررسی و به توصیه های تغذیه ای توجه کنند.
توصیه های تغذیه ای برای روزه داران مبتلا به دیابت
باقری گفت: این بیماران باید روزانه هشت لیوان مایعات به ویژه مایعات فاقد شکر مانند آب و چای کمرنگ در فاصله بین افطار تا سحر مصرف کنند و از مصرف بیش از حد غذا در ماه رمضان که موجب افزایش قند خون و وزن می شود، بپرهیزند.
وی افزود: همچنین مصرف غذاهای حاوی فیبر زیاد مانند نان سبوس دار به جای نان سفید و سبزی و میوه به جای آب میوه را حتما در وعده های غذایی خود بگنجانند و در وعده سحر و افطار از لبنیات کم چرب استفاده کنند. توصیه می شود به جای غذاهای سرخ کردنی نیز از غذاهای آب پز، کبابی و بخارپز استفاده شود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه می شود بیماران دیابتی روزه دار از مصرف زیاد چای و قهوه اجتناب کنند زیرا سبب افزایش دفع ادرار می شود. از مصرف غذاهای شیرین، چرب و سرخ کردنی نیز بپرهیزند زیرا سبب تشنگی، سوءهاضمه، سوزش سردل و افزایش وزن می شود. باید توجه شود که مصرف فلفل و ادویه ها در سحری سبب تشنگی می شود.
وی بیان کرد: برای پخت و پز نیز باید از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
باقری گفت: برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در این ماه، رعایت یک رژیم غذایی متعادل ضروری است. انرژی دریافتی از غذاها نباید افزایش پیدا کند و مواد غذایی باید از تمام گروه های غذایی مانند میوه ها، سبزی ها، نان و غلات، لبنیات و گوشت ها انتخاب شود.
سحری دیابتی ها
وی عنوان کرد: برای سحری باید غذاهایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش دهند، بنابراین بهترین مواد غذایی برای سحری نان سبوس دار، سبزی، حبوبات مانند عدس پلو و لوبیا پلو ، میوه ها و مواد غذایی دارای پروتیین هستند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: وعده سحری مانند یک نهار متوسط است. از مصرف نمک زیاد یا غذاهای شور مانند آش رشته وکباب باید پرهیز شود زیرا سبب احساس تشنگی می شوند. در سحری باید یکی دو لیوان آب نوشیده شود و میوه های آب دار و سبزی و سالاد میل شود.
افطاری دیابتی ها
وی در خصوص وعده افطار بیان کرد: بیماران دیابتی باید مقدار غذای افطار خود را به دو تا سه وعده تقسیم کنند زیرا دریافت مقادیر زیاد غذا سبب افزایش ناگهانی قند خون می شود. این بیماران باید افطار را با یک وعده غذایی ساده مانند صبحانه معمولی آغاز کنند و هنگام افطار از غذاهای نرم و آسان هضم مانند حلیم کم روغن، نان، پنیر، گردو و سبزی، چای کم رنگ، فرنی و شیر گرم استفاده کنند.
باقری گفت: بیماران دیابتی باید شام را دو تا سه ساعت بعد از افطار میل کنند و قبل از خواب میوه بخورند، موادی که قند خون را بیشتر بالا می برند مانند قند، شکر، کشمش، بستنی، نوشابه را باید در مقادیر بسیار کم استفاده کنند و به جای مواد غذایی که قند خون را سریع بالا می برند از میوه ها، حبوبات و اسپاگتی که قند خون را به آهستگی بالا می برند، استفاده کنند.
پایان خبر خبر نو
توصیه های تغذیه ای برای روزه داران دیابتی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توصیه های تغذیه ای برای روزه داران دیابتی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توصیه های تغذیه ای برای روزه داران دیابتی"، کلیک کنید.