عملکرد قابل تقدیر و درخشان وزارت امور خارجه و شخص وزیر طی مدتی که از حمله رذیلانه رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق می گذرد، باعث خنثی شدن بسیاری از خدعه ها علیه کشورمان در سطح بین المللی و پیروزی های متعدد در سطح نهادهای بین المللی شده است.
به گزارش خبر نو، کیهان نوشت: حمله ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در روز 13 فروردین ماه، آغازگر یکی از حساس ترین و چالشی ترین دوره ها در تاریخ سیاست خارجی ایران و همچنین محور مقاومت شد. در این برهه حساس، وزارت امور خارجه و شخص دکتر حسین امیرعبداللهیان ، در کنار پیگیری و تاکید بر مجازات رژیم صهیونیستی در سطح مجامع و نهادهای بین المللی، با دیپلماسی فعال و پرجنب و جوش و با رویکردی قابل تقدیر، اجماع سازی ناجوانمردانه غرب علیه کشورمان را خنثی ساخته و باعث حمایت بسیاری از کشورهای جهان بالاخص قدرت های بزرگی همچون روسیه و چین از کشورمان در برابر نقشه ها و طرح های غرب در شورای امنیت و سازمان ملل شدند.
وزارت امور خارجه و رییس دستگاه دیپلماسی همچنین با تبیین حقوق قانونی ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی و با یادآوری جنایات بی شمار رژیم صهیونیستی در جریان گفت وگوها و رایزنی های متعدد با همتایان خود در سرتاسر جهان، موجی از حمایت های بین المللی از ایران در این موضوع را ایجاد کرد.
دیپلماسی سازنده مبتنی بر آموزه های اسلامی
دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران طی 20 روز گذشته، در اوج هماهنگی با نهادهای عملیاتی دخیل در حوزه سیاست خارجی، با استفاده از رویکرد دینی و اسلامی، علاوه بر استفاده سازنده از ظرفیت های قانونی بین المللی و همچنین فرصت حضور و بیان نظر در نشست های مختلف نهادهایی همچون سازمان ملل متحد و شورای امنیت، با رایزنی های بی شمار و همچنین رویکرد مقتدرانه در مقابل تهدیدات رژیم اشغالگر قدس، علاوه بر دفاع از حق قانونی ایران در مقابل حمله اسراییل، موجب محکومیت بین المللی این عنصر جعلی از سوی بسیاری از کشورها و همچنین هشدار و بازداشتن رژیم صهیونیستی از ماجراجویی های جدید شد.
آزمون مهمی که حقوق بین الملل در آن مردود شد
با وقوع حمله اسراییل در روز 13 فروردین ماه و شهادت مستشاران رسمی ایران در سوریه و تخریب ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، امید آن بود که نهادهای بین المللی همچون سازمان ملل و شورای امنیت، این اقدام رژیم صهیونیستی که علاوه بر ضدیت با قواعد آمره حقوق بین الملل و عرف بین المللی، نقض آشکار حقوق مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک به شمار آمده و در مغایرت با کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین، کنوانسیون راجع به پیشگیری و مجازات جرایم علیه اشخاص مورد حمایت بین المللی از جمله ماموران دیپلماتیک 1973 و منشور ملل متحد می باشد را به سرعت محکوم و مهم تر از آن مجرم اصلی یعنی رژیم صهیونیستی را تنبیه و مورد بازخواست قرار دهند.
امید به مجازات رژیم صهیونیستی در سطح نهادهای بین المللی و بر اساس قوانین بین المللی که اساس حقوق بین الملل را تشکیل می دهند، باید بیش از ایران، به منظور ادامه حیات و تداوم پایبندی همه اعضا به قوانین بین المللی از سوی ابرقدرت های جهانی مورد پیگیری قرار می گرفت.
این امید ناشی از این است که اصل اساسی در ایجاد و ادامه حیات حقوق بین الملل، پایبندی همه اعضا و همچنین تنبیه خاطی و مجرم از سوی همه اعضا هست. حقوق بین الملل در شرایطی که هیچ مرجع بازخواست و تنبیه و ضمانت اجرایی (همانند نقش دولت در داخل مرزهای یک کشور) در سطح بین الملل وجود ندارد ملزم به تنبیه مجرم بوده و عدم تنبیه و مجازات مجرم منجر به فروریختن قبح قانون شکنی در سطح فراملی می گردد.
در طی دوازده روزی که از حمله به سفارت ایران تا اجرای عملیات وعده صادق می گذشت، وزیر امور خارجه و نمایندگی های ایران در سازمان های بین المللی، بالاخص دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، بارها و بارها لزوم محکومیت بین المللی اسراییل توسط شورای امنیت و دیگر نهادهای ذی ربط را به طرفین غربی و دیگر ابرقدرت های جهانی گوشزد کردند.
ولی نهادی همچون شورای امنیت سازمان ملل متحد علی رغم پافشاری کشورهایی همچون روسیه به عنوان عضو دایم این نهاد، به واسطه فشار طرفین غربی و همچنین ساختار ناکارآمد این نهاد، نه تنها هیچ مجازات را برای این رژیم جنایتکار در نظر نگرفتند، حتی از صدور بیانیه ای
غیر الزام آور درباره محکومیت اسراییل خودداری ورزیدند.
دیپلماسی فعال برای تبیین حق دفاع مشروع ایران و لزوم پیگرد بین المللی اسراییل
با وجود ناکارآمدی و بی عملی نهادهایی همچون سازمان ملل متحد، دستگاه دیپلماسی بارها و بارها، این انفعال بین المللی و همچنین لزوم تنبیه متجاوز را به مقامات عالی رتبه سازمان ملل و همچنین به وزرای خارجه کشورهای اروپای غربی و مسیول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر مقامات اروپایی گوشزد و یادآوری کرد.
در همین زمینه امیرعبداللهیان در روزهای ابتدایی پس از حمله به سفارت ایران در دمشق در گفت وگو با دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد: انتظار ما این است که این اقدام تروریستی رژیم اسراییل از سوی سازمان ملل متحد به شدت محکوم شود. وی همچنین خواستار کمک دبیرکل سازمان ملل متحد به برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل در این خصوص شد.
وی همچنین در رایزنی های خود با جوزپ بورل مسیول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن یادآوری نسل کشی و جنایات جنگی اسراییل در غزه، با طرح این پرسش که اگر حمله ای همچون حمله به سفارت ایران در دمشق، در محیط جنگی اوکراین علیه ساختمان یک سفارت غربی رخ می داد، واکنش اتحادیه اروپا چه بود، انفعال و بی عملی سران کشورهای اروپایی در قبال حمله غیرقانونی و ظالمانه اسراییل در 13 فروردین ماه را به چالش کشید.
رییس دستگاه دیپلماسی همچنین در رایزنی های خود با وزرای خارجه مالت، سوریه، لبنان، عمان، تانزانیا، قطر، امارات متحده عربی، عراق، عربستان سعودی و ترکیه در طی هفته پس از حمله به سفارت ایران در دمشق، ضمن تاکید بر حق قانونی ایران برای پاسخ به حمله 13 فروردین، جنایت های اسراییل در غزه و لزوم حمایت های بین المللی از مردم مظلوم فلسطین را یادآور شد.
امیرعبداللهیان همچنین در گفت وگوی تلفنی با وزیر امور خارجه آلمان در روز 23 فروردین با تاکید بر حق ایران برای پاسخ به جنایت اسراییل در سایه بی عملی سازمان ملل و شورای امنیت، عنوان داشت: وقتی رژیم اسراییل با نقض حقوق بین الملل و کنوانسیون های وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را به خطر می اندازد، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است.
وی همچنین در گفت وگو با دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلستان در خصوص حمله هوایی رژیم اسراییل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق از بی عملی انگلیس در محکومیت این اقدام انتقاد کرد.
وی در گفت وگوهای تلفنی دیگر با وزرای خارجه استرالیا و ایتالیا نیز از ناکارآمدی شورای امنیت و انفعال اتحادیه اروپا انتقاد کرد.
در طی روزهای منتهی به عملیات وعده صادق و با بالا رفتن احتمال پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی، رایزنی های طرفین اروپایی با وزیر امور خارجه کشورمان شدت بیشتری گرفت. در این تماس ها که با طرفین بلژیکی و هلندی صورت پذیرفت بیان حقوق اساسی ایران و همچنین جنایات رژیم صهیونیستی مهم ترین سرفصل این گفت وگوها بود.
عملکرد درخشان وزارت خارجه در دفاع از عملیات وعده صادق
با برنامه ریزی، طراحی و اجرا عملیات وعده صادق و پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی، مرحله جدیدی از مدیریت وزارت امور خارجه در برهه پر چالش اخیر آغاز گشت. وزارت امور خارجه بلافاصله پس از اجرا و پایان یافتن این عملیات با صدور بیانیه ای پاسخ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ذیل حق ذاتی دفاع مشروع مصرح در ماده 51 منشور ملل متحد را تببین کرده و در کنار این اقدام بلافاصله با دعوت از تمامی سفرا و مسیولان نمایندگی های خارجی مقیم تهران، ابعاد حقوقی و سیاسی، پاسخ قانونی ایران در عملیات وعده صادق را بیان و تشریح کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در نشست با سفرا و روسای نمایندگی های خارجی در تهران، با تاکید و اشاره به خویشتنداری جمهوری اسلامی ایران در خلال شش ماه گذشته و با در نظر گرفتن شرایط منطقه و در راستای عدم افزایش تنش ها در منطقه تاکید کرد: رژیم صهیونیستی در جدیدترین مورد، دست به اقدام تروریستی و گستاخانه از بلندی های جولان با استفاده از جنگنده های اف 35 و موشک های ساخت ایالات متحده آمریکا علیه بخش کنسولی و اقامتگاه سفیر کشورمان در دمشق زد که منجر به ویرانی ساختمان و شهادت هفت مستشار نظامی رسمی ایران دارای گذرنامه دیپلماتیک و در حال ماموریت رسمی مبارزه با تروریسم و شش شهروند سوریه از جمله یک زن و فرزندش شد.
وی با یادآور شدن بی عملی شورای امنیت به واسطه اعمال قدرت آمریکا، انگلستان و فرانسه عنوان داشت: ما به ادامه پیگیری ها در چارچوب روند حقوقی و بین المللی ادامه دادیم و در این راستا نشست شورای امنیت به درخواست روسیه برگزار شد، اما سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه مانع از آن شدند که حتی یک بیانیه حداقلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی در حمله نظامی علیه اماکن و افراد دارای مصونیت دیپلماتیک صادر شود.
امیرعبداللهیان همچنین با تهدید صریح رژیم صهیونیستی برای هرگونه ماجراجویی بعدی خاطرنشان کرد: در پیام خود به کاخ سفید اعلام کردیم که اگر واشنگتن مرتکب خطای محاسباتی شود و در حمایت از رژیم صهیونیستی وارد صحنه نبرد شود، واکنش جمهوری اسلامی ایران قاطع خواهد بود و چنانچه رژیم اسراییل پاسخی به دفاع مشروع ما بدهد، پاسخ بعدی ما به رژیم صهیونیستی فوری، قطعی و گسترده خواهد بود. معادله ما در پاسخ به رژیم صهیونیستی از این به بعد متفاوت خواهد بود و چنانچه منافع ما در منطقه توسط رژیم صهیونیستی تهدید شود و تعرضی به منافع ما ایجاد شود، پاسخ جمهوری اسلامی ایران متفاوت از گذشته خواهد بود.
نشست شورای امنیت پیروزی ایران و مفتضح شدن صهیونیست ها
وزارت امور خارجه کشورمان و نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، با استفاده از تریبون نشست روز یک شنبه 26 فروردین ماه شورای امنیت که با موضوع پاسخ ایران به حمله غیرقانونی اسراییل به سفارت ایران در دمشق برگزار گردید، این جلسه را به صحنه رسوایی اسراییل و بیان حقانیت ایران بدل ساختند.
در این نشست، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل عنوان داشت: متاسفانه در این سالن، برخی از اعضای شورای امنیت، از جمله ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه، یک بار دیگر تصمیم گرفتند که چشم خود را بر روی واقعیت ببندند و از علل ریشه ای که منتهی به وضعیت فعلی شده، چشم پوشی کنند. این سه کشور ضمن اتخاذ رفتاری ریاکارانه، بدون در نظر گرفتن قصور و کوتاهی خود در اجرای تعهدات بین المللی شان در قبال صلح و امنیت در منطقه، به دروغ ایران را سرزنش و متهم کردند.
ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: این سه کشور تلاش مذبوحانه و ناموفقی برای استفاده از دروغ، مجله خبر نو سازی، انتشار اطلاعات نادرست و استفاده از بازی مخرب تقصیر و سرزنش کردند. در تمام این مدت، آنها تعمداً حق ذاتی ایران برای پاسخ به نقض یک اصل اساسی حقوق بین الملل را نادیده گرفتند: مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک از تعرض. علاوه بر این، این کشورها دلایل ریشه ای وضعیت کنونی منطقه را نادیده گرفتند.
وی تصریح کرد: اکنون بیش از شش ماه است که این کشورها، به ویژه ایالات متحده، رژیم اسراییل را از هرگونه مسیولیت پذیری در قبال قتل عام غزه مصون می دارند. این کشورها در حالی که حق ذاتی ایران برای دفاع از خود در برابر حملات نظامی رژیم اسراییل علیه اماکن دیپلماتیک ما را مردود می شمارند، با بی شرمی تمام کشتار و نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع غزه را به بهانه دفاع از خود توجیه و لاپوشانی کرده اند. ایروانی همچنین خاطرنشان کرد: ما از شورای امنیت خواستیم که این اقدام جنایتکارانه و تروریستی ناروا را به شدت محکوم کند و اقدامات قاطع و مناسب برای محاکمه سریع عاملان و جلوگیری از تکرار چنین جنایات وحشتناکی علیه اماکن دیپلماتیک هر کشور عضو اتخاذ کند. متاسفانه، شورای امنیت در انجام وظیفه خود برای حفظ صلح و امنیت بین المللی شکست خورده است.
وی همچنین تصریح کرد: به یاد دارید که روسیه مبادرت به پیشنهاد بیانیه مطبوعاتی برای محکومیت این اقدام وحشیانه نمود. این بیانیه توسط چین، الجزایر و بسیاری از اعضا حمایت شد، اما ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه مقابل صدور آن ایستادند. جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با چنین شرایطی، جمهوری اسلامی ایران چاره ای جز اعمال حق ذاتی برای دفاع از خود بر اساس قوانین بین المللی نداشت. فقدان پاسخگویی و انفعال شورای امنیت، رژیم اسراییل را وقیح تر کرده است. در این نشست موضع گیری سازنده نماینده روسیه در سازمان ملل متحد نیز خبر نو تاییدی بر حقانیت ایران بود. واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت گفت: دبیرکل سازمان ملل حمله ایران را بلافاصله محکوم کرد اما در مورد حمله اسراییل به کنسولگری ایران چنین واکنشی نداشت. این رویکرد درست نیست.
سفیر روسیه در سازمان ملل افزود: ما در نشست شورای امنیت هشدار دادیم که اقدام اسراییل باید صراحتا محکوم شود اما به آن توجهی نشد. ما پیشنهاد پیش نویس برای یک بیانیه دادیم اما آمریکا، انگلیس و فرانسه از پذیرش اصول قوانین بین المللی خودداری کردند و آن را نپذیرفتند.
او تصریح کرد: کشورهای غربی از جمله فرانسه، انگلیس و آمریکا از حمایت از بیانیه ای در محکومیت حمله اسراییل به کنسولگری ایران در اول آوریل خودداری کردند و اکنون ایران را محکوم می کنند و این «ریاکاری آنها را » نشان می دهد.
سفیر روسیه گفت: «نتیجه اکنون برای همه روشن است. شما به خوبی می دانید که حمله به یک مرکز دیپلماتیک اقدامی جنگ طلبانه بر اساس قوانین بین المللی است و اگر یک نمایندگی غربی مورد حمله قرار می گرفت، بلافاصله شما انتقام جویانه واکنش نشان می دادید.»
نماینده روسیه ادامه داد: این رویکرد به این دلیل است که برای شما، هر امری که به نمایندگی غربی و شهروندان غربی مربوط می شود مقدس است و باید از آن محافظت شود. اما وقتی صحبت از حق سایر کشورها، از جمله حق دفاع از خود در مورد اتباع شان می شود، موضوع متفاوت است. اگر کنسولگری یا سفارت کشور غربی هدف قرار می گرفت بلافاصله همین کشورها آن را محکوم می کردند و خواستار تنبیه متجاوز می شدند اما وقتی پای کشورهای دیگر وسط می آیند و آنها می خواهند از حق دفاع از خود استفاده کنند غربی ها استاندارد دوگانه خود را به نمایش می گذارند.
حضور امیرعبداللهیان در نشست عالی رتبه شورای امنیت
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی و فعالیت های دیپلماتیک در حوزه تاکید بر حقوق قانونی ایران با حضور در نشست عالی رتبه شورای امنیت، عنوان داشت: هیچ دولتی(تکرار می کنم) «هیچ دولتی» در مقابل چنین حمله موشکی گستاخانه و جدی به سفارت کشورش، که یکی از نمادهای حاکمیت آن به شمار می رود، و همچنین کشتار (و به شهادت رساندن) ماموران قانونی و رسمی و دیپلماتیک خود هرگز ساکت نمی نشیند.
وی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران که برای جلوگیری از گسترش دامنه درگیری، تا همین اواخر نیز در برابر سایر حملات تروریستی موشکی رژیم اسراییل با ملاحظات منطقه و فرصت دادن به نقش سازمان ملل، خویشتنداری قابل توجهی نشان داده بود، وقتی با مشاهده ادامه چراغ سبز کاخ سفید به تداوم جنایات رژیم اسراییل و در نتیجه تداوم انفعال شورای امنیت در جلوگیری از حملات رژیم اسراییل مواجه شد، دیگر به هیچ وجه نمی توانست در برابر حمله به سفارت و تعرض به حاکمیت خود، صبر پیشه کند.
فرصت دفاع از ایران در رسانه های بین المللی
یکی دیگر از جلوه های عملکرد قابل تقدیر وزارت امور خارجه در طی برهه حساس کنونی، استفاده سازنده امیرعبداللهیان و دیگر مسیولان این دستگاه از فرصت گفت وگو با رسانه های بین المللی در موضوع پاسخ ایران به جنایات اسراییل بود.
در همین زمینه وزیر امور خارجه کشورمان در روزهای اخیر و در طی سفر خود به نیویورک در گفت وگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا با اشاره به پاسخ شدیدتر ایران در صورت ماجراجویی بعدی اسراییل، عنوان داشت: امیدوار هستیم آمریکا رژیم اسراییل را متوقف کند و اجازه ماجراجویی جدید به این رژیم ندهد؛ اما در صورت ماجراجویی جدید رژیم اسراییل، شرایط و پاسخ بعدی ایران متفاوت خواهد بود.
وی افزود: اعلام کردیم که پاسخ ما در چارچوب دفاع مشروع انجام شد و منطبق با حقوق بین الملل بود. ما به پاسخ خود ادامه نخواهیم داد اما درصورتی که رژیم اسراییل مجدداً دست به ماجراجویی بزند و اقدامی علیه منافع ما بکند، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود.
وزیر امور خارجه ایران همچنین عنوان داشت: خط قرمزی که رژیم اسراییل از آن عبور کرد، حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود. در این حمله 7 مستشار نظامی رسمی ایرانی مبارزه با تروریسم با حمله موشکی رژیم اسراییل به شهادت رسیدند، کنوانسیون های شناخته شده وین نقض شد. رژیم اسراییل از خطوط قرمز در مصونیت اماکن دیپلماتیک عبور کرد.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: البته ما کاملا در منطقه مشاهده می کردیم که آمریکا و بیش از 20 کشور و از جمله تعدادی از اعضای ناتو در منطقه در حال استقرار هستند، برای اینکه موشک ها و پهپادهای ایران را منحرف یا محدود کنند تا به اسراییل نرسد؛ اما موشک ها و پهپادهای ما به دو هدف مورد نظر اصابت کرد. حمله ما غافلگیرانه نبود و طرف های مقابل ما، اگرچه از ساعت و زمان حمله اطلاع نداشتند، اما می دانستند که به زودی این اتفاق خواهد افتاد. ما عملیاتی موفق، پاسخی صریح و پیامی روشن به رژیم صهیونیستی دادیم.
عملکرد سازنده و خوب سفرای ایران طی 20 روز گذشته
در کنار رایزنی های سطح بالا و عملکرد قابل تقدیر رییس دستگاه دیپلماسی و سخنگویی وزارت امور خارجه، نمایندگی های ایران در سرتاسر جهان و بالاخص سفرای کشورمان در اقصی نقاط جهان، با اعلام مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در موضوع حمله اسراییل به سفارت ایران در دمشق و همچنین پاسخ ایران به این حمله، استفاده از فضای رسانه ای در سایر کشورها و مصاحبه و گفت وگو با رسانه های داخلی کشورهای مقصد و همچنین رایزنی با همتایان خود در کشورهای محل ماموریت، در این برهه نمره قبولی گرفتند.
الگویی موفق از هماهنگی، کارآمدی و کارایی در 20 روز فرماندهی مقتدرانه دستگاه دیپلماسی
20 روز اخیر، یکی از آزمون های اساسی برای دستگاه دیپلماسی و سایر نهادهای دخیل در عرصه سیاست خارجی کشورمان به شمار می آمد.
در این آزمون وزارت امور خارجه به واسطه فعالیت های بیشمار، رویکرد درست، هماهنگی عالی با نهادهای عملیاتی و نیروهای مسلح، استفاده از فرصت حضور در نهادهای بین المللی و استفاده از فرصت بیان نظرات و مواضع به حق کشورمان در سطح رسانه های مطرح جهانی، عملکرد قابل تقدیری را به ثبت رساند و الگویی موفق از مدیریت بحران را ایجاد نمود.
پایان خبر خبر نو
20 روز فرماندهی مقتدرانه در میدان دیپلماسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "20 روز فرماندهی مقتدرانه در میدان دیپلماسی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "20 روز فرماندهی مقتدرانه در میدان دیپلماسی"، کلیک کنید.