چنارهای خیابان ولیعصر را چه کسی کاشت؟/ نهال‌های چنار از کن راهی تهران شد چون چنارهایش بسیار مرغوب و معروف بود

به گزارش خبر نو، درخت چنار که به واسطه توانایی رشد در خاک‌های سنگین و مقاومت در برابر کم‌آبی انتخابی هوشمندانه بود، به تدریج دو سوی خیابان را به تونلی سبز تبدیل کرد. از شمال به جنوب، از میدان تجریش گرفته تا میدان راه‌آهن، چنارها سایه‌بان همیشگی رهگذران بودند و با هر تغییر فصل، هویتی تازه به این خیابان می‌بخشیدند.

تبار چنارهای ولیعصر 
جست‌وجو در متون تاریخی نشان می‌دهد که چنارهای این خیابان ریشه در تاریخ محله «کن» دارند و تبار و اصل و نژادشان را باید در این محله قدیمی تهران جستجو کرد.
عبدالله مستوفی در اوایل دهۀ ۱۳۲۰ در کتاب «شرح زندگانی من یا تاریخ اجتماعی واداری دوره قاجاریه» نوشته است: «در زمان رضاشاه در خیابان پهلوی به فاصله هر دو متر، یک چنار و بین هر دو چنار یک بوته گل سرخ کاشتند؛ بنابراین در دو سوی مسیر ۱۸ کیلومتری خیابان مجموعا ۱۸ هزار چنار کاشته شد. البته برخی این تعداد را تا ۲۴ هزار اصله نیز برآورد کرده اند.»

متهمان نابودی چنارهای قشنگ‌ترین خیابان تهران/ به گفته رضاخان هر دو متر،یک چنار و بین آنها گل سرخ کاشتند/ آقای چمران می‌گوید درختان سرطان گرفته‌اند

«ارباب خلیل» باغدار معروف محله کن چنار های جوان را از خزانه چنار «باغ نو» سوار بر اسب و الاغ می کرد و راهی خیابان پهلوی سابق می شد. «مرتضی رحیمی» فرزند «خلیل رحیمی» که آخرین بازمانده از اولاد ارباب خلیل است می گوید: «پدرم باغدار بود. زمانی که از «بلدیه» شهر اعلام کردند قرار است سرتاسر خیابان ولیعصر (عج) را چنار بکارند، نخستین نفر پدرم را انتخاب کردند. باغداران شمیرانی پدرم را خوب می شناختند. قرار شد نهال‌های چنار از کن راهی تهران شود. چون نهال‌های چنار روستای کن بسیار مرغوب و معروف بود.»
رحیمی می‌گوید: «پدرم تعریف می‌کرد که وقتی نهال‌ها کاشته شد. شهردار وقت تهران، دستی روی نهال‌ها کشید و با تعجب گفت احتمالا این درخت‌ها ریشه ندارد. چطور ممکن است این قدر سریع کاشته شود؟ خبر به «رضا شاه» رسید. آمد و دستور داد چند نهال را از خاک دربیاورند. همه تعجب کردند. نهال‌ها نه تنها ریشه داشتند بلکه ریشه‌ها قطور و به هم تنیده بودند.
«ارباب خلیل در محلی به نام «باغ نو» در روستای کن خزانه چنار درست کرده بود یعنی بذر درخت را به فاصله های کم کنار هم کاشته بود و بعداز اینکه به یک نهال تبدیل می‌شد، آنها را برای کاشت به سمت طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه می‌فرستاد».

چنارهای خیابان ولیعصر را چه کسی کاشت؟/ نهال‌های چنار از کن راهی تهران شد چون چنارهایش بسیار مرغوب و معروف بود

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چنارهای خیابان ولیعصر را چه کسی کاشت؟/ نهال‌های چنار از کن راهی تهران شد چون چنارهایش بسیار مرغوب و معروف بود" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چنارهای خیابان ولیعصر را چه کسی کاشت؟/ نهال‌های چنار از کن راهی تهران شد چون چنارهایش بسیار مرغوب و معروف بود"، کلیک کنید.