فیلم / نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی آغاز شد

فیلم / نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی آغاز شد

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری خبر نو، نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی، دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری از لحظاتی پیش در ساختمان شیشه‌ای صداوسیما آغاز شد.

بنابراین گزارش، با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ از سوی وزارت کشور در روز ۸ تیرماه سال جاری، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی با فاصله تقریبی ۲ میلیون رأی از یکدیگر به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یافتند.

در این گزارش سعی داریم پوشش لحظه به لحظه مناظره را به شما مخاطبان محترم ارائه دهیم.

مسعود پزشکیان نامزد مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۲۰:۵۵ دقیقه وارد صداوسیما شد

 

سعید جلیلی نیز ساعت ۲۱:۲۰ دقیقه وارد صداوسیما شد

 

رأس ساعت ۲۱:۳۰ با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مناظره پزشکیان و جلیلی به صورت رسمی آغاز شد.

 

با اعلام (خسروی) مجری، براساس قرعه‌کشی صورت گرفته، اولین نامزد سعید جلیلی و مسعود پزشکیان نیز به عنوان دومین نامزد صحبت خواهند کرد.

مجری مناظره در ابتدای این برنامه اعلام کرد: در ۱۰ محور سئوالاتی را که در این مدت توسط کارشناسان، نخبگان و مردم طرح شده از نامزد‌های ریاست جمهوری پرسیده خواهد شد ضمن اینکه نامزد‌ها می‌توانند در صورتیکه نکته‌ای داشته باشند به مباحث یکدیگر ورود کرده و در انتهای مناظره، هر نامزد به مدت ۵ دقیقه به جمع‌بندی صحبت‌های خود خواهند پرداخت.

 

سئوال اول توسط مجری از نامزدها پرسیده می‌شود

 

جلیلی در پاسخ به سئوال اول

یکی از افتخارات جمهوری اسلامی و حرکت بزرگ امام(ره) این بود که همه دنیا اعتراف دارند که مردم در جمهوری اسلامی تعیین‌کننده هستند.

اگر ایران قدرت و پیشرفت و موفقیتی دارد، این حاصل مشارکت مردم است.

در دفاع مقدس هم مردم ایران را از مشکلات عبور دادند.

باید این نقش حضور مردم را پاس بداریم. در شعارم گفته‌ایم که هر ایرانی یک نقش پرشکوه؛ و این با مشارکت مردم می تواند محقق شود. وظیفه دولت است که این بستر را فراهم کند و برای هر ایرانی، متناسب با استعدادشان نقش تعریف کند.

یکی از برنامه‌های مهم دولت من حتماً این خواهد بود که  مشارکت مردم حتماً و حتماً روز به روز بتواند در عرصه‌های مختلف جدیتر و موثرتر باشد. چه در اقتصاد چه در فرهنگ و چه در سیاست.

گفتمان دولت سایه مشارکت مردم است؛ هرکسی به اندازه وسع خود باید تلاش کند روند کشور را به سمت بهتر شدن ببرد.

برای رسیدن از وضع موجود به مطلوب باید از خود مردم استفاده کرد.

نمی‌شود موقع انتخابات در فلان روستاها هم با هلیکوپتر صندوق رأی ببرید که رای بدهند ولی در سایر ایام آنها را رها کنید؟

 

مسعود پزشکیان در پاسخ به سئوال اول

از من در رسانه‌ها پخش کرده‌اند که ما بنزین را گران می‌کنیم، در حالی که اینطور نیست. بدون رضایت مردم هیچ اقدامی نخواهم کرد و این را قاطع اعلام می‌کنم.

مشارکتی که صورت گرفت نگران کننده است؛ قابل قبول نیست که ۶۰ درصد مردم پای صندوق نیایند.

بخشی به خاطر این است که زنان جامعه را بازی نمی‌دهیم؛ قومیت‌ها را بازی نمی‌دهیم. وقتی من را بازی ندهند، طبیعتاً بازی نمی‌کنم. وقتی من را حساب نمی‌کنند چرا پای صندوق رای بیایم؟

وقتی حقوق مردم را نادیده بگیریم و صدایشان را نشنویم، انتظار از اینکه بیاید پای صندوق، انتظار درستی نیست.

اگر می‌خواهیم مملکت قوام و ثبات ببیند باید همه اقوام و مذاهب را ببینیم. هر کس را بر اساس شایستگی‌اش به کار بگیریم.

پول داده اند که از پسر ما خبری پخش کنند که آقای عبدالحمید… و حرف‌های بدی گفته‌ایم. پول داده‌اند که از قول ما چنین حرفی بزنند.

این دروغ‌هایی که می‌گویند و در رسانه‌ها پخش می‌کنند و عده‌ای گسترش می‌دهند خیلی زشت است.

روز به روز پشتوانه اجتماعی‌مان را به خاطر رفتارهایمان با زنان و اینترنت و … از دست می‌دهیم.

 

جلیلی در ادامه پاسخ به سئوال اول

این نکته که آقای پزشکیان اشاره کرد نکته درستی است؛ اگر انتظار داریم مردم مشارکت کنند باید مردم را ما هم ببینیم و آنها به این عرصه‌ها بیایند و متقابلاً احساس کنند حرکت جمعی را با دولت می‌توانند شکل بدهند.

ولی واقعا این مردم دیده نمی‌شوند.

بسیاری از کارگران ما، می‌گویند ما نمی‌بینیم شما آقای پزشکیان صحبت کنید. از زنان صحبت کردید، الان چند میلیون زن سرپرست خانوار یا بدسرپرست داریم اینها باید در برنامه شما دیده شود.  

یا همان که خود مردم در نظرسنجی‌ها بیان کردند که اگر صحبت از گرانی و تورم است، او باید ببیند شما برنامه دارید؛ وقتی شما می‌گویید برنامه‌ای نیست، پس مردم وارد چه عرصه‌ای شوند؟

در ۴۸ ساعت گذشته این میزان مطلب علیه من تولید شده است. (با اشاره به یک جزوه قطور)

این فضا حتماً فضایی نیست که به  مشارکت مردم کمک کند. مردم باید مسئله خود را ببیند در این مباحث.  

در همین هفته مردم آمده اند در فضای مردم‌سالاری دینی رأی داده‌اند؛ هنوز نتیجه انتخابات اعلام نشده به ۱۰ میلیون یا ۹ میلیون از مردم بگوییم طالبانید؟ این کمک می‌کند؟

 

پزشکیان در ادامه پاسخ به سئوال اول

رفته بودم زیارت، برخی که بهشان می‌گویند حزب اللهی،‌ به من می گفتند منافق. آیا من منافقم؟

برخی که پشتوانه انقلابند زندگی‌شان تامین نیست.

اکثر قدرت‌ها در کشور دست یک جناح خاص است.

اگر بخواهیم مشارکت افزایش یابد مردم باید باور کنند که مسئولان سر همان سفره‌ای می‌نشینند که او.

الان این واقعیت وجود ندارد. ما یک عده خواص هستیم که سفره خودمان را داریم و مردم سفره دیگری دارند.

مشکل فقرا ما هستیم، مشکل فقرا که آمریکا نیست. قانون و برنامه هم وجود دارد و باید اجرا شود.

 

در ادامه مناظره، سوال دوم مجری مناظره درباره رعایت اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی است؛ سوال این است که چه توصیه ای در ایام باقیمانده تا ۱۵ تیر برای رقبا و رفقا دارید؟

 

جلیلی در پاسخ به سئوال دوم

توصیه کرده‌ام که هیچوقت برای دنیای امثال من آخرت خود را خراب نکنید. حدود کار سیاسی، تقوای الهی است و همه باید فردا جواب بدهند.

همین نکته که آقای پزشکیان گفتند وقتی شنیدم به دوستانمان گفتم که حتما‌ شما اعتراض کنید قبل از اینکه آقای پزشکیان اعتراض کنند.

اشکال کار این است که اگر ما خودمان یا ستادهایمان یا آنها که مسئولیت رسمی دارند در این عرصه‌ها بداخلاقی کنند حتماً مذموم است و باید جلویش گرفته شود.

امشب میلیونها نفر نشسته اند و می خواهند ببینند مشکل چیست. خیلی خوشحالم که آقای پزشکیان اشاره کردند که خیلی وقتها مشکل آمریکا نیست و ما خودمان هستیم.

برنامه ششم را اجرا نکردند؛ این را چه کسی اجرا نکرد؟ حداقل دست افرادی بود که نگاهشان با ما متفاوت بود. چرا این برنامه اجرا نشد؟ اینها را باید بحث کنیم با هم.

این بحثی که گفتید راجع به حقوق اهل سنت؛ اقوام ما هرکدام حقی دارند؛ چه رای دهند و چه ندهند وظیفه ماست که از حقوقشان حفاظت کنیم. این خیلی رفتار بدی است که ایام انتخابات تبدیل می شود به معامله. که می گویند شما رأی بده من این کار را بکنم. حقوق مردم نباید وارد معاملات شود؛ باید تعامل باشد نه معامله.

همه ایران سرای من است؛ همه اقوام و مردم باید ایفای نقش کنند.

 

پزشکیان در پاسخ به سئوال دوم

وقتی کسی که قانون می‌نویسد، کسی که باید اجرا کند و کسی که باید نظارت کند همه خلاف می‌کنند همین می‌شود و برنامه اجرا نمی‌شود. من به این موضوع اعتراض کرده‌ام.

وقتی قانون می نویسیم و اجرا نمی‌کنیم به چه درد می‌خورد؟

چرا وقتی مردم با ما هستند حق دارند بیایند به خیابان ولی وقتی با ما نیستند اگر به خیابان بیایند بازداشت می‌کنیم؟

ما مگر گذاشته‌ایم که در مردم مطالبه گری بوجود بیاید؟ از معلمی که مطالبه‌گری می‌کند، باطوم قدردانی می‌کنیم!

اگر به مردم احترام بگذاریم و حرفشان را بشنویم، من که مدیر هستم دیگر حق ندارم کاری کنم که خلاف برنامه و قانون و چارچوب باشد.

اگر کسی که اعتراض کرد را بازنشسته یا اخراج کنیم، این مشکلاتی که هست پیش می آید. باید اجازه بدهیم به مردم که صدایشان را بشنویم.

باید گوشی برای شنیدن صدای این ۶۰ درصدی که پای صندوق نیامدند داشته باشیم. باید هوای همه مردم از هنرپیشه و ورزشکار و قومیت ودانشگاهی و … را داشته باشیم. براساس حق و عدالت با مردم برخورد کنیم. وگرنه امکان ندارد که ادامه بدهیم؛ با کفر می شود مملکت را نگهداشت ولی با ظلم نمی‌شود.

 

جلیلی در ادامه پاسخ به سئوال دوم

آقای پزشکیان بحثتان درباره تعارض منافع بحث درستی است؛ اما ببینید آقای دکتر! اگر موضوع را ناقص مطرح کنیم و خوب نبینیم، می‌بینیم که موضوع به این بزرگی را فقط بخش کوچکی اش را دیدید. اینجا نمی‌توانید راه حل درست داشته باشید.

اگر جوان و دانشجوی ما حرف دارد باید صدایش شنیده شود. در حوادث ۱۴۰۱ از وقتی که شروع شد، بنایم بر این بود که هفته‌ای یک دانشگاه یا دو هفته‌ای یک دانشگاه می‌رفتم. جلساتمان هم اینطور نبود که حرفی بزنیم و برویم. بعضی جلساتم ۶-۷ ساعت طول کشید؛ , مثلا در دانشگاه یزد.

شما باید بروید با مردم و دانشجویان صحبت کنید.

می‌گفتند نسلی آمده که نه او زبان ما را می‌فهمد و نه ما زبان او را؛ من همان موقع گفتم که این حرف اشتباهی است.

هپکو، ماشین‌سازی تبریز، و هفت‌تپه و آذرآب دغدغه داشتند و ما رفتیم بینشان و حرفشان را شنیدیم.

وقتی در ۸ سال شما رشد منفی یا صفر داشته باشیم این یعنی رکود و عدم اشتغال. ما میلیون‌ها دانشجو داریم که می‌گوید آینده شغلی‌ام چه می‌شود؟

 

پزشکیان در ادامه پاسخ به سئوال دوم

الان در دانشگاه تبریز ما بار‌ها پرسیدم چرا این بچه‌ها را اخراج کردید؟ وقتی بچه‌ها را مسموم می‌کردند بعضی گفتند چرا اینطور می‌کنید اینها گرفتند و برخی را اخراج کردند!

ما وقتی می‌گوییم مردم، باید اجازه کنیم مردم قانون را مطالبه گری کنند. او اقلا داد بزند که چرا اجرا نمی‌کنید؟

قرار بود بر اساس سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۴ در منطقه اول شویم؛ اما آیا شده‌ایم؟ آیا دولت‌ها طبق برنامه‌ای که خودشان نوشتند عمل میکنند؟ نه کار دیگر می‌کنند.

بیشترین مشکل این است که حرف میزنیم ولی عمل نمیکنیم و پاسخگو هم نیستیم.

ما راحت پیمان می‌بندیم و وعده می‌دهیم ولی عمل نمیکنیم. حالا باز وعده می‌دهیم؛ با این روند غیرممکن است به وعده‌ها برسیم. باید با مردم صادق باشیم و مردم بپذیرند که ما صداقت داریم. ولی ما صداقت نداریم. اگر با مردم صادق باشیم به ما اعتماد پیدا می‌کنند.

 

سئوال سوم

 

 

جلیلی در پاسخ به سئوال سوم

 

به لحاظ سازوکار اجرایی، با چه سازوکاری امکان اعتراض مردم را بر اساس قانون اساسی فراهم می‌کنید؟

از افتخارات نظام و اندیشه دینی است که اگر وظیفه‌ای برای دولت تعیین می‌کند نمی‌گوید که این را فقط باید دولت انجام دهد؛ کنارش می‌گوید که قسط وقتی محقق می‌شود که مردم این امکان را داشته باشند که برای قسط قیام کنند. 

پس امر به معروف و نهی‌ از منکر خیلی امر متعالی است؛ و این را باید از دولت و کارگزاران شروع کنید.

اعتراض فقط به خیابان آمدن نیست؛ باید مردم بتوانند بگویند که فلان کار خطاست و یا ناقص است و جواب نمی‌دهد.

باید به میان مردم رفت و حرف‌ها را شنید. ده‌ها ساعتی که در دانشگاه‌های تهران و شهرستان بودم، در زمان دولت رفیق ما (شهید رئیسی) هم بود؛ حرف‌ها چالشی بود و سوالاتی می‌‌کردند که البته وقتی خوب توضیح می‌دادید قانع می‌شدند.

ما در زمان دولت رقیب (آقای روحانی) هم همین کار را کردیم. باید به میان کارگران رفت و صحبت‌هایشان را شنید.

این صحبت‌ها که شما (آقای پزشکیان) از سر دلسوزی هم می‌فرمایید،‌ خوب است اما کافی نیست.

وقتی برنامه تبدیل به قانون شد، این یعنی الزام و همه باید آن را انجام بدهند.

در آبان ۹۸ هم کسی نمی‌رفت دانشگاه؛ در همین شهر آقای پزشکیان در دانشگاه شهید مدنی تبریز حضور یافتم. آنجا گفتند که واگذاری تراکتورسازی تبریز اشکال داشته و من اتفاقاً تحسین کردم و گفتم همین نقد درست است.

وقتی کارخانه واگذار می‌شود نباید بگوییم که به کارگر چه ربطی دارد؟

 

پزشکیان در پاسخ به سئوال سوم

 

شنیدن اعتراضات راه حل علمی دارد که اگر به آن عمل کنیم به اینجا نمی‌رسیم.

در مدیریت ۳ اصل وجود دارد؛ چه کسی مسئول است؟ چگونه باید کار کند؟ و چطور باید جواب بدهد؟

اگر در سیستمی برنامه وجود دارد و مسئول اگر کارش را انجام نداد مجازات شود، نمی‌تواند حق کارگر را ندهد یا دانشجویی را همین‌طوری اخراج کند.

اگر به اعتراض پاسخ بدهیم مگر دیوانه‌اند که اغتشاش کنند؟

۹۹ درصد مدیران ما الان اصلاً نمی‌دانند که قانون برنامه چیست! اصلاً حتی بعضی وزیران هم اطلاعی ندارند. خب وقتی این‌ها نمی‌دانند چه چیزی را می‌خواهید سوال کنید؟

مدیر ما مسئولیتش را انجام نمی‌دهد کتکش را پرسنل یا مشتری‌‌ها می‌خورند. می‌دانید ممکلت کی درست می‌شود؟ وقتی با هم دعوا نکنیم و به قانون عمل کنیم.

اگر به اعتراض پاسخ بدهیم و حرفش را گوش کنیم مگر دیوانه‌اند که اغتشاش کنند؟ اگر مقصری بپذیر و یا قانعش کن؛ نه اینکه اخراجش کنید.

 

 

جلیلی در ادامه پاسخ به سئوال سوم

 

سوال اصلی این است که رئیس‌جمهور چه نقشی باید ایفا کند؟ اگر مدیرکلش و وزیرش قانون را نمی‌خواند و اجرا هم نمی‌کنند، چه کاری باید رئیس‌جمهور کند؟ باید وزیری بگذارد که برنامه را بخواند و به آن ملتزم باشد و قدرت اجرای آن را داشته باشد.

رئیس‌جمهور باید ماهانه و ۶ ماه یکبار از وزرا سوال کند که چه کردند برای اجرای برنامه؟

 

مجری مناظره سئوال چهارم را در این مورد پرسید که مشخصاً مرز مسئولیت پذیری و محدودیت در فضای مجازی کجاست؟

 

جلیلی در پاسخ به سئوال چهارم

 

یکی از باورهای من این است که یک بخش عمده‌ای از فرصت‌ها امروز در فضای مجازی است.

امروز فضای مجازی با فضای واقعی عجین شده و به کمک آن آمده است. خیلی از مطالب برای رفاه و تسهیلات برای مردم در همین فضای مجازی می‌تواند شکل بگیرد.

دولت باید برای فضای مجازی برنامه داشته باشد.

اگر می خواهید از فضای مجازی به خوبی استفاده کنید باید سرعت شایسته داشته باشد. بررسی‌های ما این است که می‌شود سرعت اینترنت موبایل را ۱۰ برابر و اینترنت ثابت را ۵۰ برابر افزایش داد.

این مسئولیت پذیری است که آزادی را تضمین می‌کند؛ این امر پذیرفته شده‌ای است که در همه دنیا هست

اگر دولت به بخش تنظیم‌گری در بخش‌های مختلف وارد شود خود مردم می‌توانند کار را به خوبی انجام دهند.

 

پزشکیان در پاسخ به سئوال چهارم

 

تمام دنیا در مواقع خاص محدودیت برای اینترنت دارند اما نه برای ایام عادی.

الان مردم بیش از اینترنت پول فیلترشکن می‌دهند و در این فیلترشکن تازه آن محدودیت و کنترل هم دیگر نیست.

نمی‌توانید بگویید ما می‌خواهیم در یک قفس زندگی کنیم و ارتباطی با دنیا نداشته باشیم.

صاحبان شرکت‌ها با پلتفرم‌های بزرگ صحبت کنند و این  مسئله مسئولیت‌پذیری را حل کنند.

چه کسانی هستند که الان فیلترشکن‌ها را می‌دهند؟ 

خیلی ها با کاری که در فضای مجازی شد کسب و کارشان را از دست دادند. در وضعیت عادی همه دارند از فیلترشکن استفاده می‌کنند؛ چرا اینطور است؟

یک وقتی تظاهرات و اعتصابات بود ولی الان که هیچ خبری نیست؛ چرا الان فیلتر می‌کنید و مردم را از زندگی ساقط می‌کنید و دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها را هم با مشکل روبرو می‌کنید؟

باید کاری کنیم مردم در فضای مجازی راحت زندگی و درآمد کسب کنند.

کجای دنیا مثل ما عمل می‌کند؟‌ ما از خودمان قرار نیست چیزی را اختراع کنیم. مشابه دنیا عمل کنیم. ما داریم مردم را از زندگی ساقط می‌کنیم.

چه کسانی الان پول فیلترشکن‌ها را می‌خرند؟ مالیات هم نمی‌دهند. در مسائل امنیتی می‌توان اینترنت را قطع کرد.

 

جلیلی در ادامه پاسخ به سئوال چهارم

 

اگر می گوییم  فضای مجازی فرصت است باید برایش برنامه داشته باشیم و به مردم مشخص بگوییم که چه می خواهیم بکنیم؟

سکوی خارجی اگر مسئولیت پذیر باشد می تواند در ایران فعال باشد

باید در فضای مجازی فعال باشیم و نه منفعل

باید پول محتوایی که مردم در اینترنت تولید می‌کنند به مردم داده شود. این شغل و منبع درآمد ایجاد می‌کند.

می‌توانیم ششمین کشوری باشیم که کاوشگر به فضا بفرستیم.

 

 

پزشکیان در ادامه پاسخ به سئوال چهارم

 

ماشین ۲۰ هزار دلاری را ۱۰۰ هزار دلار به مردم می‌فروشیم

در خصوص مدیریت اینترنت باید مثل بقیه دنیا عمل کنیم؛ الان زندگی مردم را از کار انداخته‌ایم

چه بلایی سر مردم آوردیم با این خودروهایی که تولید کردیم.

 

در حال بروزرسانی…

فیلم / نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی آغاز شد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فیلم / نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی آغاز شد" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فیلم / نخستین مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی آغاز شد"، کلیک کنید.