درباره نقش دانشگاه ها در تحقق شعار سال

درباره نقش دانشگاه ها در تحقق شعار سال

خبر نو/قزوین رئیس مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا گفت: دانشگاه می تواند هم در بسترسازی تحقق سرمایه گذاری در تولید و هم در تثبیت و توسعه تولید پس از سرمایه گذاری نقش کلیدی داشته باشد.

دکتر حامد قربانی در گفت وگو با خبر نو با اشاره به ضرورت آسیب شناسی موانع موجود در سرمایه گذاری برای تولید اظهار کرد: بررسی موانع تحقق سرمایه گذاری در کشور و همچنین تعریف دقیق نقش دانشگاه ها پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری در تقویت و رشد تولید پس از سرمایه گذاری دو محور اساسی در این زمینه هستند. تأکید چندباره مقام معظم رهبری به نقش اقتصاد و تولید در معیشت مردم در شعار سال نشان دهنده آن است که ما بایستی نقش دانشگاه ها و فعالان علم و فناوری را در این حوزه بازنگری کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به محوریت مردم در سرمایه گذاری و نقش تسهیلگری دولت در این راستا بیان کرد: یکی از عواملی که باعث کند شدن روند سرمایه گذاری در تولید می شود کاهش جذابیت های لازم برای ورود سرمایه های خرد و کلان به این بخش است. لازم است این چالش از منظر علمی و فناورانه بررسی شود زیرا جای خالی دانشگاه و حوزه فناوری در این موضوع به وضوح احساس می شود.

وی افزود: یک طرح کسب وکار تولیدی موفق باید از سطح نوآوری بالا پیچیدگی فناورانه مناسب و ارزش افزوده اقتصادی برخوردار باشد. طرح هایی که دارای مؤلفه های ابتکاری و فناورانه هستند پایداری بیشتری در بازار کسب وکار دارند و سودآوری بیشتری برای سرمایه گذاران ایجاد می کنند. هرچه سطح فناوری و ارزش افزوده یک طرح بیشتر باشد دوام آن در بازار افزایش می یابد و قدرت رقابت پذیری آن نیز بالاتر خواهد بود.

قربانی دانشگاه ها پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری را بخش های حیاتی در فرآیند توسعه اقتصادی دانست و گفت: این نهادها مسئولیت تبدیل ایده های علمی به طرح های اجرایی و اقتصادی را بر عهده دارند. اساتید دانشجویان و شرکت های دانش بنیان می توانند با سازماندهی و ایجاد ارتباط مؤثر با بخش های اقتصادی کشور پژوهش های خود را در مسیری هدایت کنند که منجر به افزایش جذابیت سرمایه گذاری در اقتصاد شود. در این راستا حرکت از اقتصاد داخلی به عرصه های بین المللی نیز ضروری است.

لزوم اهمیت به موضوع تحقیق و توسعه در رشد تولید

وی همچنین به اهمیت تحقیق و توسعه در تداوم سرمایه گذاری اشاره کرد گفت: در کشور ما اغلب تحقیق و توسعه به کنترل کیفیت محدود می شود در حالی که در کشورهای پیشرفته برندهای مطرح جهانی بر روی توسعه محصولات جدید و تطبیق آن ها با نیازهای مصرف کنندگان سرمایه گذاری می کنند. توجه ویژه به تحقیق و توسعه می تواند علاوه بر افزایش رقابت پذیری موجب جذب سرمایه گذاران جدید و رشد پایدار تولید شود.

رئیس مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا با اشاره به ظرفیت های این دانشگاه در حمایت از سرمایه گذاری در تولید خاطرنشان کرد: ما به عنوان دومین دانشگاه دولتی مستقل استان با ۱۵ رشته فنی و مهندسی ۶۰ عضو هیئت علمی و بیش از ۲۳۰۰ دانشجو آماده همکاری در زمینه عارضه یابی صنعت ارائه ایده های فناورانه و مشارکت با سرمایه گذاران و صاحبان صنایع در پروژه های تحقیق و توسعه هستیم.

وی تصریح کرد: بر اساس نیاز کشور و تأکیدات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور مبنی بر مأموریت گرا شدن دانشگاه ها فعالیت های اثربخش در حوزه جامعه را مدنظر قرار داده ایم. در همین راستا مأموریت دانشگاه فنی و مهندسی بوئین زهرا در حوزه های آب انرژی و محیط زیست تعریف شده و اقدامات اجرایی در این حوزه ها در حال انجام است. این دانشگاه همچنین در زمینه مدیریت منابع آب بازیافت پسماندهای پلیمری و بازچرخانی پساب با نهادهای مربوطه همکاری می کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به برنامه های اجرایی دانشگاه برای تقویت ارتباط با صنعت تصریح کرد: ما تلاش های زیادی در این زمینه داشته ایم و برنامه های متعددی را طراحی کرده ایم. یکی از این برنامه ها بورس صنعتی دانشجویان است که دانشجویان را همزمان با تحصیل در محیط های صنعتی مشغول به کار می کند. همچنین کارآموزی را در سه سطح کاربینی کارورزی و کارآموزی تعریف کرده ایم.

وی بر استفاده از ظرفیت های قانونی برای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت تأکید کرد و گفت: یکی از قوانین مهم در این زمینه قانون جهش تولید دانش بنیان است که بر اساس مواد ۱۱ و ۱۳ آن صنایع می توانند با انعقاد قراردادهای تحقیق و توسعه با دانشگاه ها معادل مبلغ قرارداد از مالیات معاف شوند. این تسهیلات قانونی انگیزه صنعت را برای همکاری با دانشگاه ها افزایش می دهد و ما در این حوزه جلسات متعددی را با فعالان صنعتی برگزار کرده ایم.

قربانی در پایان ضمن ابراز امیدواری نسبت به آینده تعاملات صنعت و دانشگاه گفت: ما به عنوان یک دانشگاه تخصصی در حوزه صنعتی و فنی و مهندسی وظیفه خود می دانیم که فضایی مناسب برای افزایش ارتباط میان اصحاب صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم. امیدواریم که در سال ۱۴۰۴ با سیاست گذاری های کلان کشور و برنامه ریزی های انجام شده این ارتباط به طرز قابل توجهی تقویت شود و دانشگاه ها بتوانند نقش مؤثرتری در توسعه اقتصادی کشور ایفا کنند.

پایان خبر خبر نو

درباره نقش دانشگاه ها در تحقق شعار سال

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درباره نقش دانشگاه ها در تحقق شعار سال" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درباره نقش دانشگاه ها در تحقق شعار سال"، کلیک کنید.