آناتولی: آمریکا در نسل کشی غزه همدست است

آناتولی: آمریکا در نسل کشی غزه همدست است

حمایت بی قید و شرط واشنگتن و ادامه کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی، «توطیه برای ارتکاب نسل کشی» و «همدستی در نسل کشی» است که در کنوانسیون نسل کشی تعریف شده است.

به گزارش خبر نو، خبرگزاری آناتولی در تحلیلی می نویسد: «حمایت مستمر ایالات متحده و مقامات آمریکایی از اسراییل و کمک های نظامی، “توطیه برای ارتکاب نسل کشی” و “همدستی در نسل کشی” است، همانطور که در ماده 3 کنوانسیون 1948 سازمان ملل در مورد پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی ذکر شده است.

دیوان بین المللی دادگستری در حکم 26 فوریه 2007 خود در مورد نسل کشی بوسنی تصریح کرد که “توطیه برای ارتکاب نسل کشی” و “همدستی در نسل کشی” نه تنها مسیولیت کیفری فردی بلکه مسیولیت بین المللی دولت ها را نیز شامل می شود.

شکایت نیکاراگویه علیه آلمان در دیوان بین المللی دادگستری، در رابطه با دخالت این کشور در نسل کشی اسراییل در غزه و دیگر سرزمین های فلسطینی، اکنون این امکان را می دهد که تا دولت هایی که خلاف تعهد خود برای جلوگیری از نسل کشی اقدام می کنند، در دادگاه های بین المللی محاکمه شوند.

نسل کشی جاری در غزه که ایالات متحده هم از آن اطلاع دارد به همراه کمک های نظامی مستمر این کشور که نسل کشی را تسهیل می کند و ناتوانی آمریکا در انجام وظیفه برای جلوگیری از نسل کشی، نشان می دهد که واشنگتن دارای شرایطی است که به عنوان “همدست در نسل کشی” شناخته می شود.

نسل کشی در غزه

برای اینکه ایالات متحده به خاطر همدستی در جنایت نسل کشی اسراییل پاسخگو باشد، باید نشان داده شود که اقدامات اسراییل در غزه ناقض کنوانسیون نسل کشی است.

از آغاز حملات علیه غزه، بسیاری از مقام های این رژیم بارها و به صورت علنی تمایلات نسل کشی خود را مطرح کرده، به فلسطینی ها “حیوانات انسانی” گفته و درخواست های زیادی برای نسل کشی مطرح کرده اند.

ارتش اسراییل از بسیاری از روش ها و سلاح های ممنوعه از جمله فسفر سفید برای بمباران مناطق غیرنظامی و زیرساخت ها استفاده کرده و فلسطینی ها را به شرایطی سوق می دهد که بقای آنها را غیرممکن می کند و شامل محرومیت از آب، غذا، برق، سوخت و دارو است.

فراخوان های نسل کشی، حمله به مناطق امن، کشتار دسته جمعی، ایجاد صدمات جدی جسمی و روحی و ایجاد شرایط زندگی با هدف تخریب فیزیکی؛ آشکار است که نسل کشی علیه فلسطینیان در غزه در حال انجام است.

رای دیوان بین المللی دادگستری، مورخ 26 ژانویه 2024، نشان می دهد که مدارک ارایه شده در پرونده ارایه شده توسط آفریقای جنوبی، مبنی بر نسل کشی اسراییل علیه فلسطینیان در غزه، “معقول” تلقی می شود.

بنابراین، وجود نسل کشی اسراییل در غزه، شرایطی را فراهم می کند که آمریکا به “همدستی در نسل کشی” متهم شود.

مطلع بودن از نسل کشی در غزه

ثانیا، برای اینکه ایالات متحده مسیول همدستی در نسل کشی باشد، باید از وجود نسل کشی آگاه باشد.

توقف فروش تسلیحات به اسراییل توسط بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کشورهای غربی، احکام دیوان بین المللی دادگستری و حتی محدودیت های واشنگتن در فروش تسلیحات به شهرک نشینان اسراییلی نشان می دهد که آمریکا از نسل کشی به وقوع پیوسته در غزه آگاه است یا باید آگاه باشد.

واشنگتن با وجود آگاهی از خطر نسل کشی در غزه، همچنان به ارایه تسلیحات به اسراییل ادامه می دهد. این ریسک پذیری شرایط جرایم “توطیه برای ارتکاب نسل کشی” و “همدستی در نسل کشی” را که در ماده 3 کنوانسیون ذکر شده است، برآورده می کند.

کمک به انجام نسل کشی

ثالثا، برای اینکه آمریکا مسیول همدستی در نسل کشی باشد، کمک واشنگتن به اسراییل باید شامل موادی باشد که ضروری بوده و مستقیما ارتکاب جنایت را تسهیل می کند.

ارایه بیش از 100 فروش نظامی از جمله هزاران مهمات هدایت شونده دقیق، بمب، موشک هایی که پناهگاه های زیرزمینی را هدف قرار می دهند، سلاح های سبک و سایر مواد کشنده، همراه با آماده سازی برای تامین تجهیزات به ارزش 18 میلیارد دلار مربوط به 50 جنگنده اف-15 ثابت می کند که ایالات متحده تجهیزاتی را که مستقیما توسط اسراییل برای ارتکاب جنایت استفاده می شود، تامین می کند.

تهیه متریال “قابل توجه” و “موثر” مانند بمب، سلاح، موشک و جنگنده به جای لوازم ساده مانند لباس، غذا یا نوشیدنی، ایالات متحده را شریک نسل کشی غزه می کند.

کمیت، نوع، ساختار و اهمیت حمایت سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا از اسراییل نشان می دهد که این کمک ها مستقیما در نسل کشی ارتکابی در غزه موثر است.

نقض وظیفه در جلوگیری از نسل کشی

در نهایت، به دلیل آگاهی داشتن از نسل کشی اسراییل در غزه، آمریکا موظف است از نسل کشی جلوگیری و از حمایت از اسراییل خودداری کند.

از زمان تصویب قانون اجرای کنوانسیون نسل کشی در 25 نوامبر 1988، ایالات متحده یکی از طرفین کنوانسیون نسل کشی بوده که وظیفه جلوگیری از نسل کشی را بر عهده ایالات متحده و مقامات این کشور گذاشته است.

با اینکه آمریکا از قدرت قابل توجه برای تعیین و توقف اقدامات اسراییل در غزه به عنوان حامی اصلی نظامی و سیاسی آن بهره مند است اما عدم استفاده از این قدرت نشان دهنده نقض وظیفه واشنگتن در جلوگیری از نسل کشی است.

موانعی بر سر تنظیم پرونده در دیوان دادگستری بین الملل و سایر مسیرهای حقوقی

مصونیت ایالات متحده در مورد ماده 9 کنوانسیون نسل کشی، که به دیوان دادگستری بین الملل اجازه می دهد در مورد نقض کنوانسیون قضاوت کند، مانعی برای طرح یک پرونده نسل کشی علیه ایالات متحده به این دادگاه است.

اگرچه محکومیت احتمالی اسراییل توسط دیوان بین المللی دادگستری به خاطر نسل کشی غزه، از نظر تیوریک، آمریکا را مسیول کمک به نسل کشی می کند، اما این شرط مانع از تشکیل پرونده نسل کشی علیه آمریکا در این دادگاه می شود.

با این حال، هیچ مانعی برای محاکمه مقامات ارشد آمریکایی به دلیل همدستی در نسل کشی غزه به عنوان بخشی از تحقیقات جاری در مورد فلسطین در دادگاه کیفری بین المللی وجود ندارد.

در ضمن، شکایت هایی در دادگاه های محلی آمریکا علیه جو بایدن، رییس جمهور و سابق مقام های این کشور بابت کمک به نسل کشی در غزه تنظیم شده است.

در حالی که کشاندن ایالات متحده به دیوان بین المللی دادگستری برای کمک به نسل کشی غزه امکان پذیر نیست، به نظر می رسد که شکایت برای مشارکت در نسل کشی در سایر دادگاه های بین المللی و داخلی قابل طرح است.

اقداماتی برای تحریم دیوان کیفری بین الملل

آمریکا در حال آماده شدن برای اعمال تحریم هایی علیه مقامات دیوان کیفری بین المللی به دلیل بررسی “حکم بازداشت” برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل است. آمریکا با اعمال فشار و ارعاب بر دیوان کیفری بین المللی، مانع از بررسی های مربوط به مسیولیت های اسراییل و دیگر حامیان آن می شود.

کشورهای غربی که قبلا حملات کشورهایی مانند روسیه و فیلیپین به دیوان کیفری بین المللی را محکوم کرده بودند، واکنش لازم را به تصویب لایحه پیشنهادی تحریم ها علیه دیوان بین المللی کیفری توسط مجلس نمایندگان آمریکا نشان نداده و از دیوان کیفری بین المللی حمایت نکرده اند.

فقدان تحریم یا محکومیت آمریکا به دلیل تهدیدهایش علیه دیوان کیفری بین المللی، نشان می دهد که کشورهای غربی چشم خود را بر فروپاشی “نظم حقوقی بین المللی مبتنی بر قواعد” می بندند که به ایجاد و محافظت از آن برای جلوگیری از تحقیقات جنایات اسراییل افتخار می کنند.

زمانی بایدن حکم بازداشت دیوان بین المللی کیفری مورخ 17 مارس 2023 برای ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه را “موجه” می دانست و وزیر خارجه اش آنتونی بلینکن از همه کشورهای عضو دیوان بین المللی کیفری می خواست تا این حکم را اجرا کنند.»

پایان خبر خبر نو

آناتولی: آمریکا در نسل کشی غزه همدست است

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آناتولی: آمریکا در نسل کشی غزه همدست است" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آناتولی: آمریکا در نسل کشی غزه همدست است"، کلیک کنید.