در این دوره از جشنواره تعداد ۱۳ اثر نمایشی از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل و قزوین در ۲ بخش صحنهای و خیابانی با یکدیگر به رقابت پرداختند که هیات داوران آثار و نفرات برتر در بخشهای مختلف را به شرح زیر اعلام کرد:
در بخش خیابانی جایزه بهترین بازیگر زن به ” زهرا شیرزاد” به خاطر نقش آفرینی در نمایش عتیقه از استان اردبیل و جایزه گروهی مردان نیز به بازیگران همین نمایش اختصاص یافت و رتبه برتر کارگردانی به جلال محمدلو از همین نمایش تعلق یافت.
در حوزه کودک و نوجوان جایزه اول بخش پوستر به “متین شمعی مقدم” برای نمایش شهر مورچهها از زنجان و جایزه اول این حوزه به “معصومه میرعلی” برای نمایش من یک ستاره خریده ام از قزوین تعلق گرفت.
جایزه اول بهترین موسیقی به “محمد صالحی” برای نمایش من یک ستاره خریده ام و جایزه دوم به حسن شهرزاد برای نمایش شهر مورچهها تعلق گرفت و بهترین نور این بخش نیز به مرتضی نادی فر برای نمایش من یک ستاره خریده ام اختصاص یافت.
“سمیه میرزایی” برای نمایش شهر مورچهها و “معصومه میرعلی” برای نمایش من یک ستاره خریده ام جایزه اول و دوم طراحی لباس را کسب کردند و برنده اول طراحی صحنه به ” مجتبی معصومی” برای نمایش شهر مورچهها و نفر دوم این بخش “مهناز حاج علیلو” برای نمایش من یک ستاره خریده ام، شدند.
در بخش ساخت عروسک رتبه اول به “سمیه عباس زاده” برای نمایش حیله روباه از استان اردبیل و رتبه دوم به “بهزاد قاری حقیقت” برای نمایش جوجه کوچولو از تبریز تعلق گرفت.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در مراسم پایانی این جشنواره با بیان اینکه توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی رویکرد اصلی دولت و سازمان است، گفت: یکی از عناصر مهم در تحقق این هدف مهم برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی است.
فرگل صحاف با تاکید بر اینکه معلول به هیچ عنوان ناتوان نیست و نباید چنین نگرشی در جامعه توسعه یابد، اظهار کرد: این افراد هر چند دارای محدودیتهای در جسم و ذهن خود دارند، اما این بدین معنی نیست که از انجام برخی کارها ناتوان هستند.
وی توانمندسازی معلولان را جزو وظایف همگانی در جامعه زیستی بیان کرد و با بیان اینکه همه باید در این راستا سازمان بهزیستی را همراهی کنند، یادآور شد: توانبخشی تنها به ارایه خدمات درمانی و تجهیزات نباید خلاصه شود، بلکه اصل این موضوع بهره مندی از هنردرمانی همچون تئاتر برای این جامعه است.
صحاف مهارت فردی و اجتماعی را اصل اساسی در سازمان بهزیستی افراد زیر پوشش عنوان و اضافه کرد: برگزاری جشنواره تئاتر طلوع نو در حقیقت مسیری برای نورافشانی استعدادهای نهفته معلولان در عرصه این هنر زیبا است.
وی مجموع آثار ارسالی از استانهای آذربایجان شرقی، غربی، زنجان، اردبیل و قزوین به دبیرخانه هفتمین جشنواره تئاتر معلولان را ۶۰ اثر اعلام کرد که هیات داوران از بین آنها ۲۴ اثر را مورد بازبینی قرار دادند و در نهایت تعداد ۱۳ اثر به مرحله نهایی رفت تا مجوز اجرای صحنهای و خیابانی را اخذ کنند.
صحاف آذربایجان شرقی و زنجان را دارای بیشترین آثار ارسالی به جشنواره یاد شده اعلام کرد و افزود: استان قزوین نیز با چهار اثر کمترین تعداد اثر ارسالی را داشت.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی مجموع افراد زیر پوشش این مجموعه را ۴۰۰ هزار نفر در قالب ۱۲۳ هزار خانوار اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۸۵ هزار نفر شامل ۶۵ درصد را معلولان تشکیل میدهد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم زبان هنر را بهترین مسیر انتقال پیام در عصر حاضر دانست و گفت: باید از برگزار کنندگان جشنواره طلوع نو به دلیل ایجاد شور و شوق بین معلولان قدردانی شود.
مرتضی محمدزاده با انتقاد از نگرش ترحم آمیز جامعه به معلولان، اظهار کرد: باید جامعه از این نگاه بی معنی خارج شده و جای خود را به ظرفیتهای بالا و بی نظیر این قشر بدهد، چون استعدادهای نهفته در آنها بسیار فراتر از تصور است.
وی بهره مندی از تواناییها و ظرفیتهای درونی معلولان به خصوص در حوزه هنر و تئاتر را مورد تاکید قرار داد و افزود: هنر زیباترین عرصه برای نمایان سازی ظرفیتهای درونی این افراد است و باید مساعدتهای لازم و کافی در این زمینه اعمال شود.
محمدزاده یادآور شد: استانداری آذربایجان شرقی با تمام توان و انگیزه از برنامههای فرهنگی و هنری حوزه بهزیستی حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه معلولان جامعه نیازمند بهره مندی از فرصتهای برابر هستند، ادامه داد: باید احساس مسئولیتهای اجتماعی در بین معلولان افزایش یابد و توانمندسازی آنها در دستور کار اصلی سازمانها و نهادهای متولی قرار بگیرد.
هفتمین دوره جشنواره تئاتر معلولان منطقهای شمال غرب کشور با عنوان ” طلوع نو” با رقابت بین تعداد ۱۳ عنوان نمایش راه یافته به مرحله نهایی از استانهای آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان و قزوین در بخش صحنهای و خیابانی امروز پس از سه روز به کار خود پایان داد.
در این دوره از جشنواره تعداد ۶۰ اثر شامل ۱۷ اثر از آذربایجان شرقی، ۱۷ اثر از زنجان، ۱۴ اثر از آذربایجان غربی، هفت اثر از اردبیل و چهار اثر از قزوین به دبیرحانه ارسال شده بود.
از میان ۲۴ اثر بازبینی شده پنج استان فوق توسط هیات داوران، تعداد چهار اثر از استان آذربایجان شرقی، سه اثر از استان زنجان، سه اثر از اردبیل و یک اثر از استان قزوین در بخش صحنهای و خیابانی اجرا شد.
آثار و نفرات برتر جشنواره تئاتر معلولان معرفی شدند
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آثار و نفرات برتر جشنواره تئاتر معلولان معرفی شدند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آثار و نفرات برتر جشنواره تئاتر معلولان معرفی شدند"، کلیک کنید.